Chosė Silva


Chosė Silvos istorija yra viena įdomiausių ir sėkmingiausių pasaulio asmenybių istorijų. Per savo gyvenimą jis buvo verslininkas, sportininkas, aktorius, mokytojas, mokslininkas, filosofas ir Silva metodo atradėjas.

Būdamas šešerių metų, jis jau dirbo, savarankiškai mokėsi, todėl tapo gerbiamu verslininku. Savo gimtajame mieste Silva įkūrė elektronikos mokyklą, suprojektavo ir užpatentavo biogrįžtamojo ryšio prietaisus bei parašė daugiau kaip tuziną knygų, kurios apkeliavo daugiau nei dvi dešimtis šalių.

Jis praleido savo gyvenimą lavindamas intuiciją, kūrybinius gebėjimus bei mokė kitus, kaip atskleisti savo gabumus. Ch.Silva praleido daugiau nei 20 metų studijuodamas didžiųjų mąstytojų mintis, tyrinėdamas žmones, jų smegenų darbą. Jo ilgamečio darbo rezultatas bei didžiausias atradimas - Silva Metodas - pirmą kartą pateiktas visuomenei 1966m.

Silva metodas yra plačiai aprašytas nacionaliniuose ir kitų šalių laikraščiuose bei žurnaluose, tokiuose kaip: „Life", „Sales Management", „Newsweek", „New Times", „Washington Post", „Los Angeles Times", „Coronet", „New York Times", Harper's Bazaar", „National Observer", „Ingenue", „Boston Globe", „Mademoiselle", „Companion", „Impacto", ir kituose JAV, Meksikos, Centrinės ir Pietų Amerikos, Kanados, Europos ir Azijos laikraščiuose.

Tarptautinis Silva metodo institutas patyrė milžinišką pasisekimą rengdamas praktinius seminarus proto, streso valdymo ir intuicijos lavinimo srityse. Kasmet augantis žmonių susidomėjimas rodo, kad Ch.Silvos atrasta proto valdymo programa yra nepaprastai efektyvi ir prieinama kiekvienam ieškančiam pažinimo.

Tai yra pirmasis metodas, kurio efektyvumas yra garantuojamas.

Ch.Silva atrado nauja mokslo šaką, vadinamą psichoorientologija (ši mokslo šaka padeda sąmoningai vystyti dešiniojo pusrutulio veikimą), kuri, bėgant metams, išsivystė į konstruktyvią proto valdymo programą. Ch.Silva teigia: „Galimybė sąmoningai veikti Alfa ir Teta smegenų lygmenyse ir šių lygmenų kontrolė, įeis į istoriją kaip didžiausias žmonijos atradimas. Šis atradimas, be jokios abejonės pakeis mūsų suvokimą daugelyje sričių: proto, psichologijos, psichiatrijos, hipnozės ir pasąmonės".

Nepriklausomi moksliniai tyrimai parodė, kad Alfa smegenų bangos yra susietos su vidiniais proto aktyvumo lygmenimis, dešiniuoju pusrutuliu, ramybe, poilsiu, įkvėpimu, kūrybingumu, sparčiu gijimu, koncentracija, mokymusi, atmintimi, intuicija ir daugybe kitų vidinių žmogaus gebėjimų. Silva metodo seminarų dalyviai per dešimties valandų proto treniruotes, išmoksta veikti žemesniuose smegenų dažniuose ir išlaikyti sąmoningumą. Visa tai yra pasiekiama nenaudojant jokios aparatūros. Seminarų dalyviai, treniruodamiesi žemesniuose smegenų lygmenyse, mokosi išgirsti savo intuiciją.

Ch.Silva tikėjo intuicijos galia, dar vadinama ESP. Vystydamas Proto kontrolės programą jis pakeitė keletą nusistovėjusių mokslinių terminų, pvz., ekstra sensoriką į subjektyvią komunikaciją. Silva teigė, jog bendravimas pasąmonės lygmenyje pradės antrą žmonijos evoliucijos vystimosi fazę.

Subjektyvi komunikacija gali būti naudojama siekiant aptikti ar išspręsti problemas.

Nuo šiol, Silva metodo dėka, kiekvienas gali išmokti kaip būti sveikesniu, produktyvesniu, geresniu, efektyviau spręsti savo ir kitų problemas.