Naujienos



2017.10.03
Emocinio kūno gydymas

Jeigu paklausčiau jūsų, kaip dažnai valote savo emocinį kūną? Kasdien, kartą per savaitę, mėnėsį, metus, o gal kartą per dešimtmetį...

Mūsų skubančiame pasaulyje mes įpratome greitai spręsti problemas, siekti tikslų, o tai lemia koncentraciją tik į tai, kas matoma ir apčiuopiama penkiais pojūčiais. Juk fizinį kūną prižiūrime pakankamai gerai: kas rytą valome dantis, šukuojamės, prausiamės, nes kitu atveju būtų sunku gyventi soc. gyvenimą.

Tačiau žmogus yra kur kas sudėtingesnė būtybė. Mus sudaro kūnas, protas, emocijos, dvasia. Būtent dėl to, mes jaučiame, jog šalia vienų žmonių gera būti, o kitų šalinamės, tarsi nuo jų sklistų kažkoks "blogas kvapas". Šį fenomeną galime pavadinti "emocinių šiukšlių sankaupa". Pagalvokime, kiek kartų per dieną supykstame, susierziname, nutylime, nusiviliame, jaučiame kaltę, pavydą, sielvartą, liūdesį. Net jei tai tik mažos akimirkos, per dieną jų prisirenka ganėtinai nemažai. Jei vakare šių emocinių šiukšlių "neišmetame", blogiau miegame, kitą dieną neturime nuotaikos ir taip susidaro užburtas emocinis ratas.

Dar nepaminėjau didžiųjų emocinių žaizdų, kurias atsinešėme iš vaikystės. Taigi, emocinė higiena yra nemažiau svarbi nei fizinė, o gal net svarbesnė. Tik kaip tai padaryti?

Ši "Emocinio kūno valymo" programa skirta visiems norintiems išsikuopti emocines šiukšles ir pajausti tikrą gyvenimo džiaugsmą ir lengvumą. Jūsų laukia net penkios dalys, kuriose aptarsime emocijų prigimtį, sielos pamokas, ir būdus, kaip efektyviai išvalyti savo emocinį kūną. Taip pat kiekvienas dalyvis sužinos savo emocinį tipą remiantis Human dizaino sistema. Šios žinios padės tinkamai reaguoti ir vertinti kasdienius iššūkius ir neikvoti savęs ten, kur nereikia.

Šios pragramos metu atliksime aštuonias meditacijas, kurios padės geriau pažinti save, bei savo emocijų kalbą ir jos prigimtį.

"Emocinio kūno valymo" programa:

I dalis: aptarsime, kas yra emocijos, patyrinėsime, kiek vietos jos užima jūsų gyvenime. Kalbėsime apie proto gudrybes, kuriomis jis dangsto mūsų problemas. Kalbėsime apie sielos pamokas, kurių negalime išvengti ir kaip jas teisingai išmokti. Šioje dalyje atliksime dvi meditacijas. Viena bus skirta emocinio kūno aplankymui ir situacijos įvertinimui, o kitos meditacijos metu, mes gydysime savo santykius su pačiais artimiausiais žmonėmis.

II dalis: aptarsime du emocinio kūno gydymo būdus. Tai tyla ir paleidimas. Atliksime labai gilią ir efektyvią prisirišimo prie kitų žmonių meditaciją, kurios metu gydysime praradimo baimę.

III. dalis: aptarsime dar tris emocinio gydymo būdus susijusius tiek su kitais žmonėmis, tiek su mumis pačiais: įsiklausymas, priėmimas ir leidimas būti.  Atliksime susitikimo su vidiniu vaiku meditaciją.

IV dalis: kalbėsime apie vieną pačių efektyviausių emocinio kūno gydymo būdų - atleidimą. Kaip iš tikrųjų atleisti sau ir kitam. Atliksime atleidimo meditaciją.

V dalis: kalbėsime apie tikrąjį savęs pažinimą ir atskleidimą. Atliksime net dvi meditacijas, kurių metu stiprinsime ryšį su tuo, kas iš tiesų esame. Aptarsime jūsų emocinį tipą, remiantis Human design (Žmogaus dizaino) sistema.

Šioje online programoje jūsų laukia pažintis su savo emocinių kūnu ir ten slypinčia energija, bei įrankiai, kuriais naudodamiesi galėsite kasdien patys sėkmingai suprasti bei valyti savo emocijas.

Emocijų energija yra panaši į atomo. Tai nenparastai galinga kurianti jėga, kurios nevaldant mes galime griauti save, savo sveikatą ir santykius.

 

 

Atgal